Lakers roemloos ten onder tegen Mavericks

AMSTERDAM - Titelverdediger Los Angeles Lakers is op roemloze wijze ten onder gegaan in de play-offs van de NBA. De Dallas Mavericks maakten de verrassing zondagavond compleet door ook de vierde wedstrijd te winnen.

In Dallas werd het liefst 122-86 voor de thuisploeg, die hierdoor op een onoverbrugbare 4-0 voorsprong kwamen in de best-of-seven-serie.

De Mavericks bereiken zodoende de finale van de Western Conference. Daarin wacht een treffen met de Memphis Grizzlies of de Oklahoma Thunder.

De Lakers maakten met sterspeler Kobe Bryant zondag nauwelijks de indruk nog te geloven de score in de partijenreeks terug te kunnen brengen.

Slechte verliezers

In het vierde kwart, toen de tweestrijd feitelijk al beslist was, toonden de Lakers zich zeer slechte verliezers. Eerst werd Lamar Odom weggestuurd na een bodycheck bij de sterke Dirk Nowitzki.

Even later wachtte Andrew Bynum hetzelfde lot nadat hij een schandalige elleboogstoot uitdeelde aan Jose Juan Barea.

Jason Terry was met 32 punten de beste schutter bij de Mavericks. Bij de Lakers kwam Bryant slechts tot zeventien punten.

Afscheid Jackson

De nederlaag van LA betekende ook een pijnlijk afscheid voor Phil Jackson. De coach, volgens velen de beste ooit in de NBA, zat zondag voor het laatst op de bank.

De Lakers werden de afgelopen twee jaar kampioen en wilden dit seizoen Boston Celtics evenaren. De Celtics zijn recordhouder met zeventien NBA-titels.

Atlanta Hawks

In de Eastern Conference was Atlanta Hawks voor eigen publiek met 100-88 te sterk voor Chicago Bulls. Daarmee kwam de stand in de play-offs op 2-2.

Josh Smith was de grote man bij de thuisploeg met 23 punten, 16 rebounds en acht assists. Dinsdag is het vijfde duel in Chicago.

NUwerk

Tip de redactie