HAMBURG - Hamburger SV gaat de komende maanden fors snijden in de huidige selectie.

Interim-voorzitter Carl Edgar Jarchow kondigde dinsdag in een interview op de website aan afscheid te willen nemen van een aantal sterren.

Volgens het Duitse persbureau DPA moeten onder anderen Joris Mathijsen en Eljero Elia de club verlaten. Ruud van Nistelrooij heeft zelf al aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever.

HSV greep dit seizoen voor het tweede jaar op rij naast Europees voetbal. Onder leiding van trainer Michael Oenning en technisch directeur Frank Arnesen wil de club een nieuwe start maken.

''We willen een ploeg formeren die hongerig is naar succes'', aldus Jarchow. ''De selectie moet gaan bestaan uit jonge spelers en een kern van ervaren jongens.''

Castelen

Romeo Castelen komt wel in aanmerking voor een langer verblijf bij HSV. De dinsdag 28 jaar geworden aanvaller kwam de afgelopen jaren vanwege een reeks knieblessures nauwelijks in actie.

De oud-international heeft inmiddels de training hervat en krijgt een kans bij HSV als blijkt dat hij fysiek in orde is.

Berg

Marcus Berg keert komende zomer terug in Hamburg. De Zweed die momenteel door PSV wordt gehuurd, wacht na afloop van dit seizoen eerst een operatie aan zijn heup.