AMSTERDAM - Kim Clijsters ligt op schema om deel te nemen aan Roland Garros. De Belgische tennisster, momenteel tweede op de wereldranglijst, herstelt goed van een enkelblessure.

“Het gaat erom spannen, maar Kim staat waar ik haar had verwacht”, schetst conditietrainer Sam Verslegers de stand van zaken in Gazet van Antwerpen. Clijsters ging drie weken terug door haar enkel.

Dat gebeurde op het trouwfeest van haar neef. Ze verstapte zich – op hoge hakken – op de dansvloer. Inmiddels kan worden gesteld dat haar enkel zich goed houdt tijdens de looptrainingen.

Intensievere werk

“We hebben deze week vooral op uithouding getraind. De enkel heeft goed gereageerd. Volgende week volgt het intensievere werk, met loopbewegingen die je als tennisser vaak nodig hebt”, vervolgt Verslegers.

“Het is ook de bedoeling langzaam naar gravel over te schakelen. Als alles goed blijft gaan, beginnen we tegen het einde van de week met tennistraining. Kim zit op schema.”

Kwetsuren

Eerder werd al duidelijk dat het ook met de kwetsuren van Clijsters aan pols en schouder de goede kant opgaat. Daardoor moest ze nog opgeven tijdens het toernooi van Indian Wells.

Het grandslamtoernooi op gravel gaat 22 mei van start in Parijs.