MARANELLO - Fernando Alonso heeft dit seizoen het podium nog niet gezien in de Formule 1; zijn Ferrari komt gewoonweg snelheid tekort. 

De Spaanse coureur heeft echter heilig vertrouwen in zijn renstal. ''Ik weet uit ervaring hoe goed het team kan terugvechten."

"Het klinkt afgezaagd, maar het is de absolute waarheid: nooit opgeven in de Formule 1'', zei hij in aanloop naar de volgende Grand Prix, die van Turkije op 8 mei.

Alonso staat inmiddels al 42 punten achter op de Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) en neemt in het wereldkampioenschap na drie races de vijfde plaats in. ''Maar ik geloof in Ferrari. Ik voel de wil bij iedereen op Maranello om terug te knokken.''

Afgeschreven

De tweevoudig wereldkampioen memoreert graag vorig jaar, toen Ferrari halverwege het seizoen min of meer werd afgeschreven.

''Men beweerde dat we maar vast naar het volgende seizoen moesten kijken, maar we gaven niet op en slaagden erin tot de laatste race mee te strijden om de titel'', aldus Alonso. In die slotrace in Abu Dhabi verspeelde de Spanjaard overigens de titel aan Vettel.