NEW YORK - De Los Angeles Lakers, Dallas Mavericks en de Atlanta Hawks hebben donderdagnacht de volgende ronde van de play-offs in de NBA bereikt.

De Lakers wonnen met 98-80 van de New Orleans Hornets en bepaalden de eindstand in de best-of-seven series op 4-2.

De Hawks versloegen de Orlando Magic met 84-81 en wonnen de best-of-seven series eveneens met 4-2.

De Mavericks waren in het zesde duel met 103-96 te sterk en bepaalden de eindstand ook op 4-2. De Lakers en Mavericks treffen elkaar vanaf maandag halve finale van de Western Conference. De Hawks moeten het opnemen tegen de Chicago Bulls.

Bryant

Kobe Bryant was bij de Lakers topscorer met 24 punten. Andrew Bynum was goed voor 18 punten en 12 rebounds.

Chris Paul van de Hornets wist in het eerste deel van de wedstrijd slechts 1 punt te maken en kwam maar tot 10 punten in totaal.

Nowitzki

Bij de Mavericks was de Duitser Dirk Nowitzki op dreef met 33 punten en 11 rebounds. Gerald Wallace was goed voor 32 punten voor de Trail Blazers, maar kon zijn ploeg hiermee niet naar de overwinning leiden.

''Het was zwaar, maar we gaven niet op. Dit moest onze avond worden. Vorig jaar konden we geen uitwedstrijd winnen en nu lukte het gelukkig wel'', zei Nowitzki na de zege.

Joe Johnson was topscorer bij de Hawks met 23 punten. Jamal Crawford maakte 19 punten.

Spurs

De namen van zeven van de acht overgebleven teams zijn nu bekend. Alleen de strijd tussen de Memphis Grizzlies en de San Antonio Spurs is nog niet gestreden.

De ploeg die in de reguliere competitie van de Western Conference als eerste eindigde staat verrassend met 3-2 achter tegen de Grizzlies, die achtste werden.

Als die wedstrijd beslist is zijn er nog acht teams over; vier in de Western Conference en vier in de Eastern Conference.