UEFA legt gedrag Mourinho onder de loep

NYON - De UEFA is een onderzoek begonnen naar coach José Mourinho van Real Madrid. Dat maakte de Europese voetbalbond donderdag bekend.

De uitlatingen van de Portugees na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Barcelona in de halve finales van de Champions League worden onderzocht.

Mourinho zei onder meer dat Barcelona goede banden had met de top van de UEFA. De bond wil ook alles weten van het wegsturen van de oefenmeester door scheidsrechter Wolfgang Stark.

De Duitser gaf Realspeler Pepe en reservedoelman José Pinto van Barcelona de rode kaart. Die incidenten gaat de UEFA eveneens onderzoeken.

Vertegenwoordigers van beide Spaanse topclubs worden op vrijdag 6 mei verhoord. Drie dagen eerder vindt in Barcelona de return van de halve eindstrijd plaats.

Aanstellerij

Barça beklaagde zich ook al bij de UEFA vanwege de uitlatingen van Mourinho. De Real-trainer heeft dat beklag beantwoord met op zijn beurt een klacht bij de voetbalbond tegen de Catalanen.

Mourinho vindt dat de spelers van Barcelona zich opzichtig hebben aangesteld in 'El Clásico'. De Portugees vond vooral de rode kaart voor Pepe onterecht.

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie