AMSTERDAM - Manuel Neuer zal Schalke 04 na dit seizoen niet verruilen voor Manchester United. De 25-jarige doelman wordt door verschillende media naar voren geschoven als opvolger van de afzwaaiende Edwin van der Sar, zeker nadat hij dinsdag uitblonk in het Champions League-duel met United.

“Manchester United is nooit een optie geweest”, laat de 25-jarige Neuer weten aan Sky Sports. “Ik concentreer me de komende weken op Schalke 04, de rest telt even niet.”

Schalke 04 bevestigde vorige week dat Neuer na dit seizoen vertrekt. Bayern München heeft zich officieel gemeld voor de international wiens contract medio 2012 afloopt.

De Gea

Van der Sar meldde dinsdag na de 2-0 winst in Gelsenkirchen in gesprek met NUsport dat het reeds duidelijk is wie na de zomer het doel van ‘The Red Devils’ zal verdedigen. “United heeft z'n keus al gemaakt. Er is een opvolger, maar ik zeg nog niet wie.”

Volgens Sky Sports is David de Gea, de twintigjarige doelverdediger van Atlético Madrid, uitverkoren als de opvolger van Van der Sar.