DOETINCHEM - Andries Ulderink is vanaf komend seizoen de trainer van De Graafschap. De club uit Doetinchem maakte dit dinsdag bekend. De huidige coach van Go Ahead Eagles heeft een contract voor twee jaar getekend. Hij volgt Darije Kalezic op.

De Graafschap maakte begin februari bekend na dit seizoen afscheid te nemen van Kalezic.

Daarna werden diverse trainers onder wie Erwin Koeman, Jurgen Streppel en Erik ten Hag in verband gebracht met de club. Maar De Graafschap koos voor de 'vertrouwde' Ulderink.

De 41-jarige coach was al eerder werkzaam bij De Graafschap. In het seizoen 2004-2005 was hij assistent-trainer. Daarna was hij van 2005 tot 2007 hoofd opleidingen op De Vijverberg.

Sinds 2008 heeft hij in de Jupiler League Go Ahead Eagles onder zijn hoede.

Cirkel rond

''De cirkel bij De Graafschap is voor mij nu rond. Ik begon er als jeugdtrainer en word nu hoofdcoach. Ik heb er veel zin in, van mij mag de voorbereiding snel beginnen", aldus een enthousiaste Ulderink die als doelstelling heeft om de club de komende jaren in de eredivisie te houden.

Het aanstellen van een nieuwe coach nam veel tijd in beslag. Het vertrek van Kalezic was ruim tweeënhalve maand geleden al bekend.

Directeur voetbalzaken Leen Looyen legde uit waarom. ''Het duurde misschien even, maar je moet het vergelijken met verliefd worden. Je ontmoet een meisje, tast af, gaat jezelf verloven en daarna trouwen."