MEMPHIS - De San Antonio Spurs floreerden in de reguliere competitie van de NBA, maar in de play-offs dreigt nu een vroeg aftocht.

Het lager inschaalde Memphis Grizzlies won maandag voor de derde keer van de Spurs in de eerste ronde van de play-offs en nam een voorsprong van 3-1 in de best-of-seven.

De Grizzlies zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde. De ploeg won maandag met 104-86. Mike Conley voerde Memphis aan met 15 punten en nog vier teamgenoten scoorden dubbele cijfers.

''We zijn een team dat niet veel aandacht krijgt, maar we spelen goed en zijn in staat om van grote ploegen te winnen'', aldus Conley.

Mavericks

Dallas Mavericks heeft eveneens nog één zege nodig om door te dringen tot de tweede ronde. De Duitse vedette Dirk Nowitzki had met 25 punten opnieuw een groot aandeel in de derde overwinning op Portland Trail Blazers: 93-82. Dallas leidt in de best-of-seven met 3-2.

Denver Nuggets voorkwam uitschakeling. De ploeg wist voor de eerste keer te winnen van Oklahoma City Thunder (104-101) en bracht de achterstand in de serie terug tot 1-3. Ty Lawson was met 27 punten topschutter bij Denver. Bij de verliezende ploeg waren Kevin Durant (31 punten) en Russell Westbrook (30) wel op schot.