BOLTON – Arsenal heeft op bezoek bij Bolton Wanderers de eventuele titel definitief vergooid. De Londense formatie, met Robin van Persie de hele wedstrijd binnen de lijnen, verloor met 2-1.

Arsenal zag concurrenten Manchester United en Chelsea eerder dit weekeinde allebei winnen. Om nog in de race voor de titel te blijven moest er gewonnen worden op bezoek bij Bolton Wanderers.

Arsenal kwam na 38 minuten spelen op een 1-0 achterstand. Daniel Sturridge schoot de bal achter de Poolse doelman Wojciech Szczesny. Het team van manager Arsène Wenger kon niet overtuigen in de eerste helft.

Penalty

Kort na rust leek Arsenal de wedstrijd al te verspelen. Arbiter Owen Coyle gaf Bolton een penalty, maar Kevin Davies schoot de bal slap in.

Aan de andere kant was het een minuut later wel raak. Van Persie was succesvol met een geplaatst schot in de rechterhoek.

Nasri

Na de gelijkmaker ging Arsenal op zoek naar de overwinning. Samir Nasri kreeg de grootste kansen, maar de Fransman faalde tot twee keer toe oog in oog met doelman Jussi Jääskeläinen.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd sloeg Bolton nog een keer toe. Het was Tamir Cohen die op aangeven van Matthew Taylor Arsenals droom op een nieuw kampioenschap aan flarden schoot.

Door de nederlaag lijken de titelkansen voor Arsenal definitief verkeken. De achterstand op koploper Manchester United is met nog vier wedstrijden te gaan negen punten. Chelsea staat tweede en heeft drie punten voorsprong op ‘The Gunners’.