AMSTERDAM - Rafael Nadal heeft het ATP-toernooi van Barcelona voor de zesde keer in zijn loopbaan op zijn naam gebracht.

Voor Görges is de eindzege in eigen land pas haar tweede titel op de WTA-Tour. Vorig jaar won ze in het Oostenrijkse Bad Gastein.

De Duitse was totaal overrompeld door haar winst. ''Ik weet nauwelijks hoe ik dit voor elkaar heb gekregen'', zei Görges na afloop.

Hoge berg

''Als je tegen Caroline speelt, is het altijd net alsof je enorme hoge berg moet beklimmen. Ik heb dat nu gedaan, ik kan het nauwelijks nog geloven.''

Görges toonde op de baan echter weinig ontzag voor Wozniacki. In de tiebreak van de eerste set liep ze snel uit naar 6-2 en kwam daarna niet meer in de problemen.

In het tweede bedrijf hield ze de controle door een 3-0-voorsprong te pakken. Ze maakte het mede dankzij 38 'winners' overtuigend af.

Porsche

Haar zege leverde haar een gloednieuwe Porsche op. ''Ik heb al drie maanden niet meer gereden, dus ik zal eerst maar weer eens in een normale auto proberen.'' Ze zal vanaf maandag op de wereldranglijst ook voor het eerst bij de beste dertig speelsters van de wereld behoren.

Görges, de mondiale nummer 32, stuurde in de eerste ronde Michaëlla Krajicek naar huis om vervolgens ook af te rekenen met de geplaatste speelsters Victoria Azarenka (4) en Samantha Stosur (5).

In de finale moest ook Wozniacki buigen. De twee eerdere ontmoetingen met de Duitse waren nog een prooi voor de nummer een van de wereld.