AMSTERDAM - Thomas Schoorel heeft zaterdag het challengertoernooi in Napels op zijn naam geschreven. De 22-jarige Amsterdammer was in de finale te sterk voor Filippo Volandri.

Na bijna anderhalf uur stond er 6-2 en 7-6 (4) op het scorebord.

Het servicekanon uit de Bijlmer leverde een knappe prestatie op het gravel van Napels. In de 29-jarige Volandri trof hij de nummer twee van de plaatsingslijst.

Ontketend

Volandri, die twee ATP-titels heeft gewonnen, staat bovendien ruim veertig plaatsen hoger op de wereldranglijst dan Schoorel (82 om 126).

De inwoner van Livorno had weinig in te brengen tegen de ontketende Nederlander. De Italiaan werkte tijdens de tweede set weliswaar een aantal matchpoints weg, maar moest in de tiebreak alsnog buigen voor Schoorel.

Indrukwekkende prestatie

De Amsterdammer leverde in Napels een indrukwekkende prestatie door op weg naar de finale drie spelers met een beschermde status uit te schakelen.

Hij rekende in de eerste ronde af met de Fransman Jeremy Chardy, de nummer één van de plaatsingslijst. Daarna moesten ook de Belg Steve Darcis (zesde) en de Tsjech Ivo Minar (vijfde) hun meerdere erkennen in Schoorel.

De Nederlander is nu al tien partijen op rij ongeslagen.

Schoorel verdiende met zijn titel 4300 euro en tachtig punten voor de wereldranglijst. De lange Noord-Hollander probeert zich volgende maand via de kwalificaties te plaatsen voor het grandslamtoernooi op Roland Garros.