NEW ORLEANS - Los Angeles Lakers heeft in de eerste ronde van de play-offs tegen New Orleans Hornets de leiding genomen. De titelverdediger in de NBA won vrijdagavond in New Orleans de derde wedstrijd met 100-86.

Superster Kobe Bryant nam zijn ploeg bij de hand met dertig punten, Pau Gasol was goed voor zeventien punten.

De Lakers waren de play-offserie begonnen met een nederlaag, maar hebben dankzij twee overwinningen op rij orde op zaken gesteld (2-1). De vierde confrontatie is zondag opnieuw in New Orleans.

Boston Celtics

Boston Celtics is nog één zege verwijderd van een plek in de tweede ronde. De verliezend finalist van afgelopen seizoen won ook de derde wedstrijd tegen New York Knicks: 113-96.

Paul Pierce (38 punten) en Ray Allen (32) namen samen in Madison Square Garden een groot deel van de productie voor hun rekening. Rajon Rondo leverde met vijftien punten, elf rebounds en twintig assists (een 'triple-double') ook een belangrijke bijdrage.

Hawks

Atlanta Hawks nam in de serie tegen Orlando Magic een 2-1 voorsprong. De Hawks wonnen in de eigen Philips Arena met 88-84. Jamal Crawford, die in totaal goed was voor 23 punten, besliste het duel zes seconden voor tijd met een driepunter.

Bij Orlando Magic kwam vedette Dwight Howard niet verder dan 21 punten.