INDIANAPOLIS - Chicago Bulls en Miami Heat zijn dichtbij de tweede ronde van de play-offs. Beide ploegen namen donderdagavond een 3-0-voorsprong in de best-of-seven series en hebben nog maar een overwinning nodig voor een plek in de volgende ronde.

De Bulls wonnen met 88-84 van de Indiana Pacers. De Heat waren met 100-94 te sterk voor de Philadelphia 76-ers.

Derrick Rose toonde opnieuw zijn waarde voor de Bulls. Met 17 seconden op de klok bezorgde hij zijn ploeg een beslissende voorsprong van 86-84. In totaal maakte hij 23 punten.

Supertrio

Bij Miami Heat was het supertrio op dreef. Dwyane Wade maakte 32 punten, LeBron James was goed voor 24 punten en 15 rebounds en Chris Bosh droeg 19 punten bij.

''De komende tijd willen we zo doorgaan. Wade speelde een ongelooflijke wedstrijd. We zijn er klaar voor om het af te maken'', zei James na afloop.

Portland

De Portland Trailblazers brachten de spanning in de strijd met de Dallas Mavericks terug. De Trailblazers wonnen voor eigen publiek het derde duel met 97-92 en verkleinden de achterstand in de best-of-seven series tot 1-2.

De vierde wedstrijd is zaterdag opnieuw in Portland. Wesley Matthews was topscorer bij de Trailblazers met 25 punten. Jason Terry was op dreef bij de Mavericks met 29 punten.