AMSTERDAM - Hannover 96 staat tenminste de komende twee dagen weer derde in de Bundesliga. De ploeg won donderdag met 3-1 bij SC Freiburg en passeerde daardoor Bayern München op de ranglijst.

De Duitse 'Rekordmeister' speelt zaterdag pas. Dan moet de ploeg van interim-trainer Andries Jonker op bezoek bij Eintracht Frankfurt.

Hannover was in Freiburg vanaf het begin de betere ploeg, maar het duurde tot de 24e minuut voor de bezoekers scoorden. Mohammed Abdellaoue profiteerde toen optimaal van een steekpass van Jan Schlaudraff die zichzelf met een goede solo had vrijgespeeld.

Schlaudraff zorgde na ruim een half uur zelf voor de 2-0 door Freiburg-doelman Oliver Baumann te omspelen.

Eretreffer

Na een klein uur gooide Konstantin Rausch de wedstrijd definitief in het slot. Hij kopte een halfhoge voorzet van de rechterkant tegendraads in. Freiburg weigerde echter op te geven en profiteerde van de ruimte die Hannover in steeds grotere mate weggaf. Jan Rosenthal tekende in de 79e minuut zelfs voor de eretreffer, maar daar bleef het bij.

Dankzij de drie punten in Freiburg staat Hannover na 31 wedstrijden op 57 punten, twaalf minder dan koploper Borussia Dortmund en vier minder dan nummer twee Bayer Leverkusen. Bayern München is met 55 punten nummer vier. Op Hannover en Freiburg na hebben alle clubs pas dertig duels gespeeld.