AMSTERDAM - Robert Kubica is genoeg genezen van zijn verwondingen om binnen nu en tien dagen het ziekenhuis te verlaten. De Pool liep in februari zwaar letsel op aan onder meer zijn arm en hand bij een rallycrash in Italië.

Kubica miste daardoor de start van het Formule 1-seizoen, dat hij als coureur van Lotus Renault zou aanvangen. Een zware klapper, waarbij een vangrail de rallyauto van voor tot achter volledig doorboorde, gooide echter roet in het eten.

Of hij dit seizoen, dat tot in november loopt, nog in actie komt is maar zeer de vraag. Het herstel van zijn kwetsuren vergt enige tijd.

De Pool benadrukt op de website van Lotus Renault dat hij nog een lange revalidatie voor de boeg heeft.

Beter

"Ik begin me een stuk beter te voelen. Mijn herstel gaat de goede kant op. Ik zal het Santa Corona-ziekenhuis binnen niet al te lange tijd verlaten. Hopelijk binnen nu en tien dagen."

"Mijn hand functioneert nog niet naar behoren, maar dat is normaal in dit soort situaties. De met elkaar verbonden spieren zijn nog zwak omdat ik ze zo lang niet heb gebruikt. Maar het gaat elke dag een stukje beter", verklaart Kubica optimistisch.

Sterke start

Terwijl de enkelvoudig Grand Prix-winnaar in het ziekenhuis verbleef, presteerde zijn team in de eerste twee races van het seizoen formidabel. De zwart-gouden formatie stond twee keer op het podium, onder meer in Maleisië in de persoon van Kubica's vervanger Nick Heidfeld.

"Ze sturen me raceverslagen waardoor ik volledig ingelicht blijf, alsof ik op de baan ben. Met teambaas Eric Boullier heb ik constant contact. Hij volgt mijn herstel op de voet."

"Het lijdt geen twijfel dat het team een sterke start beleeft. Het potentieel dat ik tijdens de wintertests al dacht te voelen wordt volledig bevestigd. Het is nu belangrijk dat ze de auto blijven ontwikkelen. De jongens hebben al fantastisch werk geleverd en ik weet zeker dat ze zich blijven verbeteren."