AMSTERDAM - Rafael Nadal is eenvoudig doorgedrongen tot de kwartfinale van het ATP-toernooi in Barcelona. De nummer één van de wereld kende weinig problemen met Santiago Giraldo: 6-3 en 6-1.

Giraldo is de nummer 54 van de wereld en wist in twee voorgaande ontmoetingen nog geen set van Nadal te winnen. Dat lukte de Colombiaan ook deze keer niet.

Nadal werd in het eerste bedrijf weliswaar één keer gebroken, maar wist zelf driemaal de servicegame van Giraldo te winnen.

In de tweede set ging het niveau van beide mannen omhoog. Er werd beter geserveerd, desondanks wist Nadal zijn eerste breekpunt te benutten. Daarmee was het verzet van Giraldo gebroken en de overwinning voor Nadal een feit.

Monfils

In de volgende ronde neemt de Spanjaard het op tegen Gaël Monfils, die Richard Gasquet versloeg in twee sets: 6-4 en 7-6 (7).

Nadal, die vorige week voor de zevende keer op rij het toernooi van Monte Carlo won, jaagt in Barcelona op z’n zesde titel. Vorig jaar nam hij niet deel aan het gravelevenement.

Eerder op de dag rekende David Ferrer in twee sets af met Victor Hanescu: 6-3 en 6-2. De als vierde geplaatste Spanjaard ontmoet in de kwartfinales Jurgen Melzer, die in drie sets won van Albert Montanes.