AMSTERDAM - Johan Cruijff lijkt bereid toe te treden tot de raad van commissarissen van Ajax. Die conclusie kan getrokken worden na het tweede bezoek van de onderzoekscommissie van de ledenraad van de Amsterdamse club aan de oud-topvoetballer.

"We hebben hier als commissie een goed gevoel aan overgehouden", zegt Rob Been junior donderdag in De Telegraaf.

Naast Been, die voorzitter is van de ledenraad, reisden ook Arie van Os, Cees van Oevelen en Hennie Henrichs af naar Barcelona.

"Maar in het belang van Ajax doe ik nu even geen uitlatingen over het gesprek", laat Been weten. "Binnenkort krijgen jullie allemaal te horen hoe het nu verder gaat."

Paasrust

De ledenraad van Ajax wordt na het weekeinde ingelicht door Been. "We nemen de paasrust in acht en tillen de vergadering in elk geval over het weekeinde heen."

De verwachting is dat tijdens de ledenraadsvergadering een benoemingscommissie wordt aangesteld, die kandidaten voor de commissarisposten gaat benaderen.

Topadviseur

Volgens AD Sportwereld gaat de voorkeur van de voormalige nummer 14 meer uit naar een rol als onafhankelijk topadviseur.

Been junior noemde die optie eerder een te vrijblijvende constructie.

Volgens hem is de belangstelling overigens groot voor functies in het nieuwe bestuur en de raad van commissarissen.

Van der Aat en Slop

Na goedkeuring van de aandeelhouders kan de rvc een opvolger voor de vertrekkende algemeen directeur Rik van den Boog aanstellen.

Het aanblijven van financieel directeur Jeroen Slop en commercieel directeur Henri van der Aat staat nog niet vast.