MILAAN - AC Milan wacht nog een zware klus om de finale te bereiken van het Italiaanse bekertoernooi. De koploper van de Serie A kwam woensdagavond in het eerste duel van de halve eindstrijd tegen Palermo niet verder dan 2-2. Invaller Urby Emanuelson redde het gelijkspel.

De oud-Ajacied kwam na een klein uur in het veld voor routinier Clarence Seedorf en scoorde een kwartier voor tijd.

Milan was al vroeg op voorsprong gekomen door een treffer van de teruggekeerde Zweed Zlatan Ibrahimovic.

Javier Pastore en Abel Hernandez legden het publiek in San Siro echter het zwijgen op, totdat Emanuelson een kwartier voor tijd voor 2-2 zorgde.

Van Bommel

Bij Milan ontbrak Mark van Bommel. Ibrahimovic, nog twee wedstrijden geschorst voor de competitie, was er wel bij.

Hij opende de score al na vier minuten met een volley, na een verre pass van Massimo Oddo. Het antwoord van Palermo kwam snel. Pastore herstelde het evenwicht binnen het kwartier, na een een-tweetje met Maurizio Pinilla.

Ook daarna waren de bezoekers zeker niet minder. De positieve instelling betaalde zich acht minuten na rust uit. Hernandez knalde via de onderkant van de lat raak. Dat was de aanleiding voor een groot Milanees offensief, met counterkansen voor Palermo. Emanuelson moest eraan te pas komen om de dreigende nederlaag af te wenden.

De return is op dinsdag 10 mei. Internazionale en AS Roma zijn de andere halvefinalisten. De Romeinen verloren het eerste duel voor eigen publiek met 0-1.