BOSTON - Boston Celtics heeft in de eerste ronde van de play-offs in de NBA een voorsprong van 2-0 genomen op New York Knicks. Boston won dinsdag met 96-93.

Kevin Garnett stelde in de slotminuut de winst veilig voor de Celtics, die vooral moeite hadden om Carmelo Anthony af te stoppen. De topschutter van de Knicks maakte 42 punten. Rajon Rondo trad echter bij Celtics uit de schaduw. De relatief kleine guard maakte 30 punten.

Onder aanvoering van Dwight Howard won Orlando Magic het tweede treffen met Atlanta Hawks: 88-82. De stand in hun best-of-seven is nu 1-1. Howard leverde met 33 punten en 17 rebounds een aanzienlijke bijdrage in de score voor Magic.

Mavericks

Dallas Mavericks ging overtuigend voor de tweede keer over Portland Trail Blazers heen: 101-89. De Duitser Dirk Nowitzki was de uitblinker bij de Mavericks met 33 punten. De laatste 11 punten kwam allemaal op zijn naam.

Nowitzki zei vrees te hebben voor de uitduels. "Portland speelt thuis erg goed, dus wij kunnen ons opmaken voor zware wedstrijden. Deze serie is nog niet afgelopen."