AMSTERDAM - Robin Haase heeft het woensdag opnieuw een speler uit de top tien van de wereld heel moeilijk gemaakt. Wederom stond de Hagenaar na afloop echter met lege handen. In Barcelona was Gaël Monfils in drie sets te sterk: 6-3, 6-7 (3), 2-6.

Haase begon ijzersterk aan het duel in de tweede ronde van het ATP-toernooi en trok de eerste set mede dankzij zijn prima lopende service naar zich toe.

In de tweede set ging de partij meer gelijk op, al kreeg Haase in de vierde game kansen de opslag van Monfils weer te breken. Omdat hij daarin niet slaagde, kwam het aan op een tiebreak.

Die was een prooi voor Monfils, de mondiale nummer negen.

In de derde set begon Haase (59e van de wereld) nog goed door de opslag van de Fransman direct te breken. Maar toen Monfils onmiddelijk terug brak, was het gebeurd met Haase.

Hij kon zijn aanvankelijk zo goed lopende service niet behouden, waarna Monfils in ruim twee uur de partij naar zich toe trok.

Melzer

Haase, die in de eerste ronde de qualifier Flavio Cipolla opzij had gezet, verloor een week geleden in Monte Carlo ook al van een speler uit de top tien. Tegen de Oostenrijker Jürgen Melzer won hij eveneens de eerste set.