AMSTERDAM - Frank de Boer doet er alles aan om het rumoer dat Ajax in zijn greep houdt buiten de deur van de kleedkamer te houden. De Noord-Hollander doet dat onder meer door zijn onafhankelijkheid in de kwestie te benadrukken.

De hoofdtrainer van de Amsterdammers staat als enige niet ter discussie binnen de club, zowel het 'kamp-Cruijff' als de huidige directie heeft de trainer in de armen gesloten.

Is dat een lust of een last?
“Ik ben onafhankelijk. Dat is misschien een voordeel. Of het nou onder deze of een volgende directie is: ik draag Ajax uit hoe ik denk dat ik Ajax moet uitdragen. En die wijze strookt denk ik met de gedachten van beide kampen.”

Hoeveel druk voel jij op je schouders? Een landstitel zou voor de aftredende macht zéér welkom zijn.
“Dat gaat me makkelijk af. Ik wil gewoon voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt dat we kampioen worden. Zeker ook voor de mensen die nu beschadigd zijn. Ik vind dat ze goed werk leveren. Ze verdienen het.”

Het lijkt wel of jij vermalen wordt tussen beide kampen. Waar hoop jij nou op?
“Ik zie het wel. Ik kan iedereen recht in de ogen kijken. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Ik bepaal niet het beleid van Ajax. Dat doet op dit moment de directie en straks misschien Johan Cruijff. Die lijn volg ik gewoon.”

Op dit moment heerst het wantrouwen op jeugdcomplex De Toekomst. Komt dat ooit nog goed?
“Ik hoop dat alle trainers elkaar weer gaan vertrouwen. Dennis Bergkamp en Wim Jonk hebben echt het beste voor met Ajax, dat weet ik zeker. Nou, dat hebben die anderen ook. Ik ga ervan uit dat het weer goed komt.”

In het magazine van NUsport staat deze week een interview met scheidend directeur Rik van den Boog, waarin Frank de Boer ook aan het woord komt.

Lees alles over de onrust bij Ajax op het speciale katern van NUsport.