AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek is er dinsdag niet in geslaagd door te dringen tot de tweede ronde van het WTA-toernooi in Stuttgart.

De Nederlandse was op het gravelevenement niet opgewassen tegen de Duitse Julia Görges: 6-3 en 6-1.

In het eerste bedrijf verloor Krajicek, 140e op de WTA-ranking, bij een stand van 2-2 voor het eerst haar service. Görges sloeg op 3-5 nogmaals toe, waarmee het pleit in de eerste reeks meteen beslecht was.

Sterke service

De Duitse nummer 32 van de wereld hield nadien de regie in handen. Binnen een mum van tijd stond het 3-0 in de tweede set, vooral doordat Görges sterk serveerde. Krajicek bleef een antwoord schuldig en zag haar opponente snel afstevenen op de zege.

Eerder op dinsdag maakte de Nederlandse via twitter bekend dat ze de samenwerking met trainer Marian Laudin na een paar weken heeft beëindigd.

Zonder Laudin, die het verleden ook haar broer Richard trainde, haalde Krajicek via de kwalificaties het hoofdtoernooi in Stuttgart.

Vader Petr

Krajicek, die 's avonds met haar Taiwanese partner Chang Kai-Chen ook in het dubbelspel onderuit ging, gaat op zoek naar een nieuwe coach. Ze laat zich voorlopig weer begeleiden door haar vader Petr.