RIJSWIJK - Lieuwe Westra maakt woensdag met Vacansoleil-DCM zijn opwachting in de Waalse Pijl. De Nederlandse renner ontbrak zondag in de Amstel Gold Race. Landgenoten Johnny Hoogerland, Pim Ligthart, Wout Poels en Rob Ruijgh vergezellen hem.

Daarnaast bestaat de ploeg uit de Belg Thomas de Gendt, de Pool Michal Golas, en de Italiaan Marco Marcato.

De gemiddelde leeftijd van het jonge team is net boven de 25 jaar. Vacansoleil-DCM, dat vorig jaar ontbrak in de Waalse klassiekers, zet in de Waalse Pijl in op een klassering in de top vijf.

Ezequiel Mosquera wordt door Vacansoleil voorlopig nog niet ingezet. De ploeg ontkracht geruchten in de Spaanse media dat hij volgende week dinsdag start in de Ronde van Romandië.

Bloeddoping

De nummer twee van de afgelopen Ronde van Spanje testte in september in dienst van Xacobeo positief op een middel dat helpt het gebruik van bloeddoping te maskeren. Enkele weken nadat de 35-jarige klimmer bij Vacansoleil tekende werd dat bekend.

Van de UCI mag Mosquera in afwachting van een beslissing gewoon koersen, maar Vacansoleil wil de ontwikkelingen afwachten. Volgens de formatie is het onduidelijk hoe lang het onderzoek nog duurt.