AMSTERDAM - PSV heeft om de financiële problemen het hoofd te bieden de hulp ingeroepen van de gemeente Eindhoven.

Volgens De Telegraaf worden diverse scenario's besproken. Mogelijkheden zijn het verkopen van het stadion en het afgeven van een garantstelling door Eindhoven, waardoor PSV tegen gunstiger voorwaarden geld kan lenen.

De gemeente wenst nog niet in te gaan op de scenario's, maar bevestigt tegenover de ochtendkrant de gesprekken met de club.

"Uiteraard hebben wij veel contact met PSV over tal van zaken. In die gesprekken heeft PSV gemeld dat de financiële situatie op dit moment precair is en ons gevraagd of wij iets voor de club kunnen doen", zegt een woordvoerder.

Bezuinigen

Toch vindt de gemeente dat PSV in eerste instantie zelf de broek moet ophouden. "Maar ze zijn daar al mee bezig, getuige het inhuren van McKinsey en de gesprekken met sponsors, investeerders en banken."

Het consultantsbureau McKinsey is door algemeen directeur Tiny Sanders ingeschakeld om te adviseren bij het bezuinigingsproces.

Verlies

PSV mist al twee jaar de inkomsten uit de Champions League en boekte mede daardoor over het afgelopen seizoen een verlies van 17,5 miljoen euro.

Over het lopende jaar wordt rekening gehouden met eenzelfde verlies.