ROTTERDAM - Royston Drenthe keert komende zomer in principe terug naar Real Madrid. Een vertrek bij de 'Koninklijke' sluit hij echter allerminst uit. De huurling van Hercules Alicante heeft Milanese belangstelling gewekt.

“Ik keer komende zomer terug naar Real en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik ben nu 24 jaar oud. Als je op die leeftijd al in de Champions League hebt gevoetbald, dan mag je trots op jezelf zijn”, aldus Drenthe, die te gast was in het programma Barend & Barend.

“Dat ik dit seizoen ben verhuurd, is goed voor mij met het oog op de stappen die ik in de toekomst ga maken. Ik ga stappen maken die heel mooi zijn, maar daar kan ik nog niet te veel over loslaten. De terugkeer naar Real is de basis.”

Mooie stappen

Drenthe verwacht de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee te maken bij Real om vervolgens stappen te maken die 'iedereen mooi vindt'. Juventus toonde in de winterstop al serieuze interesse, maar Hercules wilde hem toen niet laten gaan. Ook AC Milan en Internazionale worden genoemd.

“Hercules moest 'ja' zeggen toen Juventus belangstelling had, maar er werd geld gevraagd en dat ging te ver. Ik ben officieel geen speler van Hercules, dus de club kon ook geen geld vragen. Jammer, want ik had het heel graag gewild.”

Lekker

“Maar wie zegt dat er in de zomer geen andere clubs zijn die me willen hebben? Ik wil naar een club waar ik me meteen thuisvoel en direct kan aanpassen. Ik wil me lekker voelen en geen jaar nodig hebben voor ik me goed voel.”

Op de vraag of de toekomst van Drenthe mogelijk in Milaan ligt, antwoordde hij: ''Je bent niet slecht geïnformeerd.'' Drenthe heeft nog een contract tot medio 2012 bij Real.