AMSTERDAM - Feyenoord heeft in de zoektocht naar een nieuwe spits het oog laten vallen op de Zweed Alexander Gerndt.

De 24-jarige aanvaller van Helsingborgs IF werd onlangs uitvoerig bekeken door hoofdscout Michel Beukers en algemeen directeur Eric Gudde, meldt het AD.

Gerndt heeft nog een doorlopend contract tot 31 december 2013 in Zweden, dus Feyenoord zal wel een transfersom voor de international moeten betalen.

Topscorer

De spits was in 2010 topscorer in de Zweedse competitie met 20 doelpunten, die hij in 29 wedstrijden bij elkaar schoot. Hij werd tevens uitgeroepen tot beste speler van het jaar.

Feyenoord is naarstig op zoek naar een nieuwe aanvalsleider aangezien Luc Castaignos en Sören Larsen na dit seizoen vertrekken.

Guyon Fernandez

Ook Excelsior-aanvaller Guyon Fernandez is door Feyenoord benaderd om de overstap naar De Kuip te maken. De spits is transfervrij en kan ook naar NEC.

Feyenoord heeft tijdens de scoutingstrip naar Scandinavië ook linksback Oscar Wendt op de lijst van mogelijke versterkingen gezet.

De 25-jarige Zweedse international, momenteel actief voor FC Kopenhagen, staat echter in de belangstelling van meerdere clubs.