AMSTERDAM - Tim Matavz verruilt na dit seizoen waarschijnlijk FC Groningen voor Napoli. De Sloveense spits is persoonlijk akkoord met de nummer twee van de Serie A, liet algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland maandag weten in De Telegraaf.

"De bal ligt weer bij Napoli en FC Groningen. Maar nu Tim eruit is, lijkt het me dat wij er ook wel uitkomen."

In de winterstop deed Napoli al een poging om Matavz naar Italië te halen, maar de transfer ging toen niet door.

De Sloveen is bezig aan zijn vierde seizoen bij Groningen, dat hem tussentijds even uitleende aan FC Emmen. Momenteel is hij met vijftien goals clubtopscorer bij de ploeg van trainer Pieter Huistra.

Matavz liet vorige week in het magazine van NUsport weten dat hij rekent op een transfer. "Iedereen zal kunnen begrijpen dat een club als Napoli een grote uitdaging is voor mij. Napoli is op dit moment echt een Italiaanse topclub."

Carillo

Als Matavz deze zomer daadwerkelijk vertrekt, is de Peruviaan André Carillo zijn mogelijke vervanger. "We zijn volop bezig met de invulling van de selectie voor volgend seizoen", zegt Nijland.

"Carillo staat op ons lijstje. Hij is een serieuze kandidaat." De 19-jarige aanvaller staat momenteel onder contract bij Alianza Lima.