MONTE CARLO - Rafael Nadal heeft zondag voor de zevende keer op rij het Masterstoernooi van Monte Carlo op zijn naam gebracht. De Spaanse nummer een van de wereld versloeg in de finale zijn landgenoot en vriend David Ferrer met 6-4 7-5.

''Ik ben een geluksvogel'', zei Nadal na zijn bijzondere triomf.

''Een paar jaar geleden had ik me niet kunnen voorstellen dat ik hier op deze leeftijd zo vaak zou winnen. Ik ben zo dankbaar voor dit leven. Ik geniet overal met volle teugen van.''

De 24-jarige Nadal behaalde op het gravel van Monte Carlo zijn eerste titel van dit jaar en de 44e in zijn loopbaan. Dertig van deze successen vierde hij op gravel. Zijn laatste eindzege pakte hij vorig jaar in Tokio.

Djokovic

In 2011 stond hij wel in de finale in Indian Wells en Miami maar moest twee keer buigen voor de Serviër Novak Djokovic, die vanwege een blessure in het belastingstaatje ontbrak.

Nadal heeft in Monte Carlo een ongekende reeks voortgezet. Hij heeft hij nu 39 partijen gewonnen en slechts een verloren. Met zijn zesde zege op rij vestigde Nadal vorig jaar al een record. Hij heeft dit zondag opnieuw verstevigd.

Hard werken

De 'koning van het gravel' moest wel hard werken voor zijn eindzege. In de halve eindstrijd versloeg hij na een zware strijd van drie uur de Schot Andy Murray.

Ook in de finale tegen Ferrer stond Nadal ruim twee uur op de baan. Hij brak zijn landgenoot als eerste in de derde game, maar moest daarna ook zijn servicepunt inleveren. Nadal brak daarna opnieuw door de opslag van zijn opponent en liep daarna uit naar de winst.

In het tweede bedrijf kwam Nadal via een break snel op 2-1, maar Ferrer kwam weer op gelijke hoogte tot 4-4. Maar hij slaagde er daarna niet in zijn servicebeurt te verzilveren. Nadal kon het daarna toch in twee sets afmaken.

Roland Garros

Ferrer versloeg Nadal dit jaar in de kwartfinales van de Australian Open. Maar Nadal was in die partij niet helemaal fit. Op het gravel was hij Ferrer toch weer de baas. Van de vijftien eerdere ontmoetingen won hij er elf.

''Dit was een hele belangrijke zege voor mij. Ik ben niet bezig met de punten van vorig jaar, maar ik wil graag goed spelen. Daar train ik voor. Ik kon deze overwinning deze week daarom heel goed gebruiken'', zei Nadal, die na zijn zoveelste succes op gravel zijn favorietenrol voor Roland Garros onderstreepte.