DOETINCHEM - FC Twente heeft zondag bij De Graafschap mogelijk de titel verspeeld. De kampioen kwam in Doetinchem niet verder dan 1-1. De kampioen gaf enkele minuten voor tijd een voorsprong weg.

Omdat PSV wel won bij Heracles Almelo (0-2), is Twente de koppositie kwijt.

Met nog drie duels te gaan hebben de tukkers en Eindhovenaren evenveel punten, maar PSV staat er qua doelsaldo stukken beter voor.

De beste kansen waren aanvankelijk voor De Graafschap. Yuri Rose kopte maar net naast na een voorzet van Hugo Bargas.

Poepon

Even later was Rydell Poepon dicht bij de openingstreffer. Alleen voor doelman Nikolai Michailov schoot hij echter net naast.

FC Twente was wel meer aan de bal. In het midden werd echter vooral Theo Janssen gemist, de man die de laatste weken de openingen bedenkt en de doelpunten maakt.

De middenvelder was geschorst, evenals de vleugelverdedigers Bart Buysse en Roberto Rosales. Douglas daarentegen was terug. De schorsing van zes wedstrijden van de voorstopper is voorbij.

Dreigender

Aanvankelijk deed aan de kant van FC Twente alleen Nacer Chadli een aardige poging. Zijn vrije trap werd gestopt door doelman Boy Waterman.

Pas in de laatste vijf minuten van het eerste deel werd het elftal van trainer Michel Preud'homme dreigender. Waterman greep goed in bij twee pogingen van Luuk de Jong en een van Wout Brama.

De Jong, die de laatste twee duels wegens een enkelblessure ontbrak, was fit genoeg om vanaf het begin te spelen. Van de oud-speler van De Graafschap ging het meeste gevaar uit. Trainer Preud'homme zette Marc Janko op de bank. De jonge Ola John kreeg wel weer een kans als basisspeler.

Janko

De Graafschap opende het tweede deel goed met een schot op de paal van Burgos. Daarna trok FC Twente met invaller Janko voor John nadrukkelijker het initiatief naar zich toe.

De Oostenrijkse spits vond met twee kopballen Waterman op zijn weg. In de 72e minuut was het echter wel raak. Denny Landzaat scoorde fraai met een uitgekiend schot van afstand.

Slotoffensief

De Graafschap zette nog aan voor een slotoffensief. Vito Vormgoor kopte precies in de handen van Michailov.

Even later deed Rogier Meijer het beter. Van dichtbij zorgde hij voor de gelijkmaker.