ALMELO - PSV heeft in de zenuwslopende strijd om de landstitel zondag geen fout gemaakt bij Heracles Almelo. De ploeg van trainer Fred Rutten won op het kunstgras met 2-0 door doelpunten van Balázs Dzsudzsák (25e minuut) en Marcus Berg (90e minuut).

Heracles, dat nagenoeg de hele tweede helft met tien man voetbalde, kreeg een kwartier voor tijd een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. Willie Overtoom miste echter een strafschop.

Met elf tegen elf was het Heracles dat domineerde op het eigen kunstgras. De ploeg van trainer Peter Bosz steekt al weken in grootse vorm en liet ook tegen PSV zien vlot te kunnen combineren.

Toch waren het de Eindhovenaren die tegen de verhoudingen in na 25 minuten op voorsprong kwamen.

Jeremain Lens sneed na een pass van Zakaria Labyad door de defensie van Heracles en legde de bal keurig breed op de meegelopen Dzsudzsák: 0-1. Het was zo'n beetje de enige uitgespeelde aanval van PSV voor rust.

Grip

Heracles was in de eerste 45 minuten beduidend gevaarlijker. De Almeloërs voetbalden met veel variatie en beweging voorin.

Everton verscheen na een half uur oog in oog met doelman Andreas Isaksson. De normaal zo trefzekere Braziliaan kreeg de bal echter niet voorbij de Zweed.

Heracles moest direct na rust met een man minder verder. Mark-Jan Fledderus kreeg al na tien seconden zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Richard Liesveld en moest met rood van het veld.

Tegen tien Almeloërs kreeg PSV wat meer grip op de wedstrijd, zonder daarbij goed te voetballen. Bij de ploeg van Rutten gaat het daar in deze fase van het seizoen ook niet meer om.

De Eindhovenaren beseffen dat ze in de jacht op de titel én de benodigde miljoenen uit de Champions League puur op resultaat moeten voetballen.

Isaksson

De beste kansen bleven dan ook voor Heracles, dat in ondertal verwoed jacht bleef maken op een doelpunt. Willie Overtoom verraste Isaksson na een uur bijna met een lob van grote afstand.

De Zweedse sluitpost groeide uit tot de held van PSV.

Isaksson keerde niet alleen die fraaie poging van Overtoom, maar bleef ook koel toen de middenvelder van Heracles in de 74e minuut vanaf elf meter aan mocht leggen na een overtreding van Francisco Rodriguez op Samuel Armenteros.

Isaksson pakte de strafschop klemvast. Invaller Berg besliste het duel vlak voor tijd.