MONTE CARLO - Rafael Nadal kan zondag voor de zevende keer op rij het tennistoernooi van Monte Carlo op zijn naam schrijven.

De Spanjaard, nummer één van de wereld, rekende zaterdag in de halve eindstrijd in drie sets af met de als derde geplaatste Schot Andy Murray, die last had van zijn elleboog: 6-4 2-6 6-1.

Nadal treft zondag zijn landgenoot David Ferrer, die in twee sets te sterk was voor de Oostenrijker Jürgen Melzer: 6-3 6-2. Melzer had vrijdag in de kwartfinale de Zwitser Roger Federer verrast.

Moeilijk

Eerder dit jaar verloor Nadal in de kwartfinale van de Australian Open van Ferrer. Vorig jaar rekende Nadal in de finale van Monte Carlo af met zijn landgenoot Fernando Verdasco. Met zijn zesde toernooizege op rij in Monte Carlo vestigde Nadal toen een record.

Nadal heeft nu 36 achtereenvolgende wedstrijden in Monte Carlo gewonnen. Van de tot dusverre vijftien gespeelde duels met Ferrer trok Nadal elf keer aan het langste eind. ''Het zal moeilijk worden om Nadal te verslaan'', zo beseft Ferrer. ''Hij is op gravel de beste speler aller tijden.''