AMSTERDAM - Hoewel er door Ajax hard aan hem wordt getrokken, houdt Guus Hiddink vooral de deur naar zijn oude club PSV op een kier. De huidige bondscoach van Turkije ziet zichzelf nog eens in een uitvoerende rol terugkeren bij de Eindhovense nummer twee van de eredivisie.

Tijdens de tweede kwartfinale van de Europa League tegen Benfica hingen in het Philips-stadion enkele spandoeken waarop om de terugkeer van de succescoach werd geroepen. 'Guus moet weer naar huus' viel er onder meer te lezen.

Hiddink was aanwezig bij het duel (2-2), dat voor PSV de uitschakeling in Europa betekende. De Achterhoeker sprak onder anderen met algemeen directeur Tiny Sanders en kwam daarin overeen dat beiden 'binnenkort even een bakkie doen', zo tekende het Eindhovens Dagblad op uit zijn mond.

Richting geven

"Hij is altijd welkom", liet Hiddink, die tot 2012 verbonden is aan de Turkse voetbalbond, weten. "Ik ben nu nog even heel druk met de komende kwalificatiewedstrijden van de Turkse nationale A- en B-ploeg. Daarna zullen we de boel evalueren."

Hiddink ziet zichzelf in een uitvoerende rol terugkeren in Eindhoven. "Ik ben niet het type om in de raad van commissarissen te gaan zitten. Dan heb je louter een controlerende functie. Ik ken mezelf te goed: ik wil graag bepalend zijn, richtinggevend. Zonder dat ik anderen voor de voeten wil lopen."

Inventief zijn

Overigens benadrukt de trainer, die in zijn carrière onder meer Chelsea en Real Madrid onder zijn hoede had, dat er op dit moment nog niets speelt. "Voorlopig is het even niet aan de orde, ik heb nu andere zaken te doen, maar iedereen weet dat ik weer graag bij PSV kom."

"Wat het voor de toekomst betekent, zullen we wel zien. Voor de club is het belangrijk om weer inventief te zijn. Anderen vóór te blijven en zo jonge, goede spelers halen, zoals Farfán, Gomes en Park destijds. Ook zonder veel investeringen kun je wel wat bereiken."