AMSTERDAM - Jesse Huta Galung is in de eerste ronde van de kwalificatie van het ATP-toernooi in Barcelona uitgeschakeld. De nummer 116 van de wereldranglijst gaf een ruime voorsprong uit handen tegen de negentig plaatsen lager geklasseerde Evgeny Donskoy.

De 20-jarige won na ruim tweeënhalf uur uiteindelijk met 6-7 (2), 7-5, 6-1.

Huta Galung ging goed van start, maar gaf een vroege break in de eerste set weer uit handen. Via de tiebreak liep de geboren Haarlemmer echter alsnog uit naar de setwinst.

Vervolgens stoomde hij door naar een 5-0 voorsprong, maar zakte toen weg. Donskoy sleepte de tweede set via zeven games op rij alsnog uit het vuur.

De Rus plaatste in het derde bedrijf vervolgens een vroege break en verslapte niet meer. Op 5-1 achter leverde Huta Galung voor de derde maal in de beslissende set zijn opslag in en daarmee de partij.

Schoorel

Thomas Schoorel heeft zaterdag de finale bereikt van het challengertoernooi in Rome. De 22-jarige Amsterdammer was in de spannende halve eindstrijd te sterk voor de Duitser Andreas Beck: 7-6 (6) 6-7 (5) 6-2. Schoorel staat op de 162e plaats op de wereldranglijst, Beck is de nummer 118.

Schoorel staat zondag in de finale van het Italiaanse graveltoernooi tegenover de Slowaak Martin Klizan, die de Tsjech Ivo Minar versloeg: 3-6 6-4 6-2. De Amsterdammer bereikte vorig jaar de finale van de challengertoernooien in Scheveningen en Alphen aan den Rijn, maar verloor beide keren. Hij wacht nog op zijn eerste titel in het challengercircuit.