AMSTERDAM - FC Eindhoven heeft zijn zevende nederlaag op rij geleden. De dolende Eindhovenaren gingen vrijdag in Den Bosch met 3-1 onderuit tegen de plaatselijke FC. De ploeg van trainer Ernest Faber blijft twaalfde in de Jupiler League.

Den Bosch startte feller en kwam al na vijf minuten op voorsprong door een kopbal van Ronnie Reniers.

Eindhoven had weinig in te brengen en zag de thuisploeg de score een kwartier later verdubbelen vanaf elf meter. Paco van Moorsel tekende voor de treffer, die de bezoekers wakker schudde.

De Eindhovenaren zetten hun schouders eronder, drongen de thuisploeg terug en maakten vlak voor rust de aansluitingstreffer via Sjors Paridaans.

Na rust bleef Eindhoven de druk houden en had Den Bosch geen passend antwoord. Ondanks een aantal goede mogelijkheden scoorden de bezoekers echter niet meer.

In blessuretijd tekende Diego Karg voor de enigszins geflatteerde 3-1 eindstand.

Degradatie

Fortuna Sittard heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege geboekt. De Limburgers versloegen in eigen stadion RBC Roosendaal met 2-0.

Beide teams hebben nu 25 punten, vier meer dan hekkensluiter Almere City FC.

Almere leek op bezoek bij AGOVV Apeldoorn op weg naar een nederlaag maar redde in de slotfase een punt. Sydney Schmelz zorgde voor de 3-3 eindstand.

De club van coach Dick de Boer heeft nog drie duels om een aftocht naar de Topklasse te voorkomen.

Yoann de Boer en Paddy John hielpen Fortuna langs RBC dat in de slotfase doelman Arjan Christianen uit het veld gestuurd zag worden.

Vierde periodetitel

Helmond Sport en Go Ahead meldden zich nadrukkelijk in de strijd om de vierde periodetitel.

Helmond versloeg op eigen veld MVV door een doelpunt van Deniz Aslan. Go Ahead was Volendam met 4-3 de baas. Grote man was Luis Pedro met drie treffers.

Opmerkelijk was dat Pedro de doelpunten maakte als invaller, ook nog eens binnen een tijdsbestek van acht minuten.

Ook Veendam boekte een belangrijke overwinning in de strijd om deelname aan de play-offs. Tegen Dordrecht boog de Groningse ploeg een 1-0-achterstand in de slotfase om in een 2-1-zege.

Beide treffers werden gemaakt door Michael de Leeuw, de winnende in de slotminuut. Dordrecht speelde op dat moment al met negen man. Tom Beugelsdijk en Nick Koster (2x geel) moesten vervroegd naar de kant.