AMSTERDAM - Dirk Kuijt voelt zich thuis in Liverpool en dus zette de aanvaller donderdag een krabbel onder een nieuw contract dat hem tot medio 2013 aan 'The Reds' verbindt.

"Al vanaf de eerste dag dat ik hier binnenstapte, voelde ik me welkom", verklaart de Katwijker zijn verlenging. "Dat gevoel is nooit meer weggegaan."

Het contract van de Oranje-international zou aan het einde van volgend seizoen aflopen. "Ik ben hier hartstikke blij mee", zegt Kuijt op de website van Sport Promotion.

‘Prettige sfeer’

"We zijn er lang mee bezig geweest, maar altijd met de intentie om er uit te komen."

"Die insteek had de club ook, dus ik moet zeggen dat alle gesprekken in een prettige sfeer zijn verlopen. Het past prima bij het gevoel dat ik bij deze club heb."

De oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord is bezig aan zijn vijfde seizoen op Anfield Road. Hij luisterde 168 competitieduels op met 45 doelpunten.

Dalglish

Ook de trainer van Liverpool, Kenny Dalglish, is verheugd met het langere verblijf van de Nederlander, die veelal vanaf de rechterflank speelt.

"Dirk is de Liverpool-speler bij uitstek", reageert de Schot. "Hij geeft nooit op, strijdt met alles wat hij in zich heeft en is gewoon een goede voetballer."

"Over zijn doelpunten hoef ik het niet eens te hebben. Hij scoort, zo simpel is het. En vaak in belangrijke wedstrijden of op cruciale momenten, zoals laatst tegen Manchester United."

"Dirk is blij met zijn verlenging, maar ik zeker. We gaan nog veel plezier aan hem beleven", weet de oud-speler van de huidige nummer zes in de Premier League.