AMSTERDAM - Ajax heeft vorige week geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Guus Hiddink. Dat zegt woordvoerder Turker Tozar van de Turkse voetbalbond, waar de Achterhoeker sinds 2010 onder contract staat als keuzeheer.

“We zijn niet ingegaan op het voorstel van Ajax”, meldt Tozar in The Daily Telegraph. “Zijn contract bij ons maakt het niet mogelijk om voor een club te werken. Dat heeft hij zo afgesproken met de bondsvoorzitter.”

Het is onduidelijk welke functie Ajax voor Hiddink in gedachten heeft. De Amsterdammers zijn op zoek naar een nieuw bestuur, nadat het huidige team onder leiding van voorzitter Uri Coronel haar zetel ter beschikking stelde in de nasleep van de ‘Cruijff-revolutie’.

Chelsea

Hiddink wordt ook in verband gebracht met Chelsea, waar manager Carlo Ancelotti bezig zou zijn aan zijn laatste weken.

De oud-bondscoach van onder meer Nederland, Zuid-Korea en Rusland staat tot medio 2012 onder contract bij de Turkse voetbalbond.

“We begrijpen dat mensen als Roman Abramovitsj (eigenaar van Chelsea, red.) interesse hebben in de diensten van Hiddink, maar we zullen elk bod naast ons neerleggen”, zegt Tozar.

“Hiddink is iemand die altijd zijn contract uitdient. Bovendien heeft hij al aangeven dat het bondscoachschap van Turkije wellicht z’n laatste baan is.”

Geruchten

Een woordvoerder van Ajax wil niet ingaan op de vermeende belangstelling in Hiddink.

“We gaan nooit in op geruchten, er worden dagelijks zoveel namen in verband gebracht met onze club.”