AMSTERDAM - Willem II en trainer Gert Heerkes gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. In een gesprek tussen beide partijen stelde de club Heerkes op de hoogte van het besluit om na dit seizoen de samenwerking te beëindigen.

De tegenvallende resultaten van Willem II liggen hieraan ten grondslag. De Tilburgers bezetten met nog vier wedstrijden te gaan de laatste plek in de eredivisie en degradatie lijkt onafwendbaar.

Volgens de club zag Heerkes nog wel perspectief voor een verdere samenwerking.

''Het besluit was een verrassing voor me'', reageerde Heerkes in het NOS Radio 1 Journaal.

''Na overleg met onder meer de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal kwam ik tot de conclusie dat er een onwerkbare situatie zou ontstaan de komende weken.''

Heerkes trad in juli 2010 in dienst bij Willem II. Daarvoor was hij werkzaam als assistent-trainer bij SC Heerenveen en hoofdcoach van Heracles Almelo.

Feskens

De assistent-trainers John Feskens en Raymond Vissers nemen de taken van de hoofdtrainer tot het einde van het seizoen over.

Vanaf de start van het seizoen strijden de Tilburgers tegen degradatie. De achterstand op nummer zeventien VVV-Venlo is inmiddels vijf punten en met nog vier wedstrijden te spelen, lijkt die kloof onoverbrugbaar.

Zondag speelt Willem II uit tegen Feyenoord.