CHULA VISTA - Discuswerper Erik Cadée heeft zich donderdag (plaatselijke tijd) gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen atletiek eind augustus in het Zuid-Koreaanse Daegu.

Bij een wedstrijd in het Amerikaanse Chula Vista bleef hij met 65,31 meter ruim boven de kwalificatie-eis van 63,00 meter.

Cadée verblijft sinds 9 april samen met Rutger Smith voor een trainingsstage in Chula Vista. Bij het olympisch trainingscentrum aan de westkust van de Verenigde Staten kunnen de twee atleten trainingen combineren met wedstrijden.

Ze krijgen binnenkort gezelschap van coach Gert Damkat en de atleten Monique Jansen en Maarten Persoon.

Geforceerd

Cadée was tevreden met het behalen van de limiet, al ging de wedstrijd nog niet helemaal soepel. ''De eerste poging was slordig en voelde echt slecht, maar was nog wel 64,65m, daardoor waren de pogingen daarop volgend wat te veel geforceerd'', keek hij terug.

''Mijn vijfde poging was weer wat meer ontspannen en deze raakte ik gelukkig meer naar voren. Toch een mooi resultaat, WK-limiet op zak en wellicht misschien ook een olympische nominatie.''

De internationale atletiekunie IAAF maakt binnenkort de olympische eisen voor de Spelen in Londen bekend.

Voor Cadée staat op 23 april in La Jolla opnieuw een wedstrijd op het programma. Ook Smith zal dan in actie komen. Op 28 april en 5 mei doet hij opnieuw mee in Chula Vista.