AMSTERDAM - Chelsea neemt uiterlijk aan het eind van dit seizoen afscheid van manager Carlo Ancelotti. Eigenaar Roman Abramovitsj heeft het vertrouwen in de Italiaan verloren na de uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester United.

Volgens The Guardian zal Ancelotti binnenkort om de tafel gaan met Abramovitsj om de voorwaarden te bespreken waaronder zijn tot medio 2012 lopende contract wordt ontbonden.

Algemeen directeur Ron Gourlay meldde vorige maand dat er pas na het seizoen een beslissing over de toekomst van Ancelotti wordt genomen.

Hiddink

Guus Hiddink, thans bondscoach van Turkije, José Mourinho en Marcello Lippi zouden op de shortlist staan voor de opvolging van Ancelotti. Hiddink was in het voorjaar van 2009 al eens als interim-manager werkzaam op Stamford Bridge en onderhoudt een goede relatie met Abramovitsj.

Ancelotti is bezig aan zijn tweede seizoen bij Chelsea. Vorig jaar gidste hij ‘The Blues’ naar de landstitel en FA Cup. Deze jaargang verloopt het aanmerkelijk stroever.

De Londenaren bezetten de derde plaats in de Premier League en werden voor de eliminatie in de Champions League in een vroegtijdig stadium uitgeschakeld in de FA Cup en League Cup.