GELSENKIRCHEN - Ook een revanche bleef uit. Internazionale nam woensdagavond afscheid van het hoogste Europese clubpodium. Schalke 04 hield de bekerhouder uit de halve finale van de Champions League.

Na de verrassende zege in Milaan met 5-2, volgde een tweede zege in Gelsenkirchen: 2-1. De Duitse club mag het nu in de halve finale proberen tegen Manchester United, dat dinsdag Chelsea uitschakelde.

Het wonder van Gelsenkirchen bleef woensdagavond uit voor Wesley Sneijder en diens collega's. De Italiaanse ploeg speelde weliswaar naar voren, maar na een half uurtje was wel duidelijk dat Inter bezig was aan een 'mission impossible'.

Geen spetterende avond

Schalke, dat sterspeler Jefferson Farfan wegens een schorsing miste, speelde geconcentreerd en gaf achterin amper wat weg. Waar vooraf door spelers als Sneijder en Samuel Eto'o nog vol zelfvertrouwen werd gezegd dat een mirakel mogelijk was, bleef een spetterend Italiaans avondje uit.

Op slag van rust kreeg Inter de genadeslag. Die werd uitgedeeld door Raúl. Terwijl de verdedigers van Inter toekeken, kon hij in de 45e minuut vrij door het hart van de defensie lopen, doelman Julio Cesar omspelen en de 1-0 aantekenen.

Voor de Duitsers, die ondanks de ruime zege in Milaan toch op hun hoede waren, een verlossende treffer, die uitbundig werd gevierd.

Louter goede bedoelingen

Nog één keer veerde Inter op. Het overwicht van de Italianen leverde na de rust namelijk wel succes op. Na een hoekschop kreeg Thiago Motta tussen enkele Schalke-verdedigers op het juiste moment zijn voet tegen de bal die in het Duitse doel plofte: 1-1.

Inter wilde nog even vaart maken, maar echt soepel verliepen de aanvalspatronen niet. Waar genialiteit vereist was, bleef het bij goede bedoelingen.

Het kunststukje dat Inter eerder uithaalde in München, waar het een ronde eerder door een uitzege (2-3) Bayern alsnog wist te vloeren, zat er woensdag eigenlijk nooit in.

Harde pegel

De Italianen omsingelden Schalke na de 1-1, deden pogingen in elk geval nog winnend te vertrekken maar ook dat was de trotse bekerhouder niet gegund.

Benedikt Höwedes bezorgde Schalke opnieuw de winst met een harde pegel in de 81e minuut: 2-1.