AMSTERDAM - Robin Haase is op het Masterstoernooi van Monte Carlo niet verder gekomen dan de tweede ronde. Na een sterk begin verloor hij van de als zevende geplaatste Oostenrijker Jürgen Melzer: 6-3, 1-6, 2-6.

Haase opende op het gravel van het Court des Princes met een paar sterke servicegames en realiseerde zelf een vroege break op de service van Melzer.

Op 4-2 gaf de Nederlander, die in de eerste ronde Nikolai Davidenko had uitgeschakeld, zijn break voorsprong echter weg.

Tijdens de game die daarop volgde vroeg Melzer een korte pauze aan omdat hij last had van een snelle hartslag. De 29-jarige Oostenrijker kon de partij vervolgen, maar werd wel direct opnieuw gebroken door de Nederlander.

Moeizamer

Ook Haase begon moeizamer door zijn opslagbeurten te komen. Hij werkte op 5-3 een breekpunt weg, maar benutte daarna wel zijn eerste setpunt.

Bij de mondiale nummer negen ging het spel in de tweede set wat beter te lopen, terwijl Haase juist meer tegen zichzelf begon te spelen. Beide spelers hadden veel moeite op de eigen service. Haase werd direct gebroken en miste in de derde game een kans om dat weer goed te maken.

Meningsverschil

De Hagenaar kwam via een love game nog op 3-1, maar pakte na een meningsverschil met de umpire plots nauwelijks nog een punt. Haase bleef mopperen op de umpire en zichzelf en liet de set lopen.

In het derde bedrijf slaagde hij er niet in de knop om te zetten en stapelde Haase de onnodige fouten opeen. Melzer liep doodeenvoudig naar een 4-0 voorsprong uit. Dankzij een opleving kwam Haase nog wel terug tot 4-2, maar omdat hij zijn eigen opslag net zo makkelijk weer inleverde kon Melzer het op eigen service afmaken.