AMSTERDAM - Red Bull Racing-teambaas Christian Horner gaat ervan uit dat Mark Webber nog gaat schitteren in het komende Formule 1-seizoen.

De Australiër (34) staat door tegenvallende resultaten in de eerste twee races behoorlijk in de schaduw van teammaat Sebastian Vettel, die beide Grands Prix won.

Webber werd vierde in de Grand Prix van Maleisië. Dat was een knappe prestatie van de nummer drie van 2010, gezien het feit dat hij vanaf de start van de race niet kon beschikken over zijn KERS-systeem. Voor Horner was die prestatie het signaal dat hij zijn coureur zeker niet af hoeft te schrijven.

"Ik heb absoluut geen twijfels over of hij dit seizoen nog gaat komen", aldus Horner tegenover de BBC. "In twee lastige weekeinden pakt hij toch een vierde en een vijfde plaats. Die tellen aan het einde van het seizoen."

Geen zorgen

De Britse teambaas denkt niet dat Webber zich zorgen maakt over het uitblijven van goede resultaten.

"Om na die slechte start alsnog slechts op een haar na het podium te missen was een knappe prestatie. Ik was erg daar erg tevreden over. Mark is oud genoeg om te weten dat het seizoen nog lang is en dat elk punt zijn waarde heeft."