AMSTERDAM - Rafael Nadal is simpel doorgedrongen tot de derde ronde van het Masters-toernooi in Monte Carlo. De nummer één van de wereld won kinderlijk eenvoudig van Jarkko Nieminen: 6-2 en 6-2.

De kansen voor Nieminin waren vooraf al erg klein. De Fin verloor de vorige vijf ontmoetingen met Nadal en kwam er ook nu niet aan te pas.

Nadal was in de eerste set oppermachtig op het gravel in Monaco en had nauwelijks tegenstand van Nieminen. De Spanjaard verloor geen punt op zijn eerste service en benutte twee van zijn drie breekkansen.

Ook het tweede bedrijf startte Nadal furieus. Hij brak Nieminen onmiddellijk en liet de Fin geen kans in zijn servicegames. De nummer 59 van de wereld wist geen breekpunt te forceren en serveerde te zwak om het Nadal lastig te maken.

Gasquet

Na ruim een uur stapte de als eerste geplaatste Nadal als winnaar van de baan. Hij kan zich nu gaan opmaken voor een partij in de derde ronde tegen de Fransman Richard Gasquet, die simpel won van Guillermo Garcia-Lopez.

Fernando Verdasco ging al in de tweede ronde onderuit. De verliezend finalist van vorig jaar moest zijn meerdere erkennen in Tommy Robredo: 4-6, 3-6.

Zege Murray

Andy Murray plaatste zich eveneens op overtuigende wijze voor de achtste finales.

De Schot rekende af met Radek Stepanek: 6-1 en 6-4. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Gilles Simon, die met 6-3 en 6-4 won van Albert Montanes.

Murray had sinds de halve finale op de Australian Open geen wedstrijd meer gewonnen. Omdat hij vorig jaar eenzelfde reeks doormaakte, staat hij nog altijd vierde op de wereldranglijst.

De Schot is op zoek naar een nieuwe coach nadat hij de samenwerking met Alex Corretja beëindigde.