ENSCHEDE - Theo Janssen heeft woensdag de training bij FC Twente hervat. De middenvelder, die niet helemaal fit is, had een dag eerder nog rust genomen. Mogelijk is Janssen donderdag inzetbaar bij de wedstrijd in de Europa League tegen Villarreal.

In de kwartfinale van het internationale toernooi staat FC Twente voor de normaal gezien onmogelijke opdracht een achterstand van 5-1 ongedaan te maken.

De noodzaak om Janssen extra rust te geven is wellicht niet zo groot omdat hij zondag tegen De Graafschap wegens een schorsing niet kan meedoen.

Luuk de Jong (enkel) komt niet in actie tegen de Spanjaarden. Mogelijk is hij zondag tegen zijn oude club in Doetinchem wel inzetbaar.

Boschker

Sander Boschker staat bij Twente in elk geval in het doel. Eerste keus Nikolai Michailov heeft een blessure aan het been, zo meldde trainer Michel Preud'homme.

De Zweedse verdediger Rasmus Bengtsson is evenmin geheel fit. Het duel in de Veste is ondanks de vrijwel kansloze positie van de thuisclub vrijwel uitverkocht.

Boschker speelt dit seizoen doorgaans alleen in het nationale bekertoernooi. Daarin heeft FC Twente (tegen Ajax) inmiddels de finale bereikt. Internationaal kreeg de geroutineerde doelman eerder dit seizoen tegen Tottenham Hotspur de kans te debuteren in de Champions League. Dat duel, waarin voor FC Twente niets meer op het spel stond, eindigde in 3-3.