AMSTERDAM - PSV moet het donderdag tegen Benfica mogelijk zonder Wilfred Bouma stellen. Dat liet trainer Fred Rutten donderdag weten op de persconferentie in aanloop naar de Europa League-wedstrijd.

''Bouma is niet vrij van pijn'', zei Rutten. De centrale verdediger trainde woensdag wel mee, maar ondervond hinder van een bilspier.

De coach beslist pas op de wedstrijddag of hij Bouma opstelt tijdens het duel waarin PSV een 4-1 achterstand moet goedmaken om de halve finales te bereiken.

PSV moet het sowieso doen zonder Erik Pieters en Orlando Engelaar, die beiden geschorst zijn. ''Ik moet nog een puzzeltje gaan leggen.''

Daarmee doelde Rutten ook op de afwezigheid van de geblesseerde Ola Toivonen.

Berg

Stijn Wuytens vervangt Pieters als linksback. Otman Bakkal speelt naar verwachting op de plaats van Engelaar. Marcus Berg zal dan eveneens terugkeren in het elftal.

Tijdens het partijtje op de training experimenteerde Rutten met Berg en Jeremain Lens samen voorin, vanaf de flanken gesteund door Zakaria Labyad en Balázs Dzsudzsák. De oefenmeester wilde niet zeggen of hij donderdag ook zo gaat beginnen.

''Ik ga donderdag kijken wie we aan dek hebben en maak dan een keuze'', aldus Rutten. ''Ik hou daarbij ook rekening met de competitie. Die is voor deze club het belangrijkste.''

Vermoedelijke opstelling

Isaksson; Manolev, Rodriguez, Bouma en Wuytens; Hutchinson en Bakkal; Labyad, Lens en Dzsudzsák; Berg.