AMSTERDAM - Wielerploeg Vacansoleil-DCM verschijnt zondag met vier Nederlanders aan de start van de Amstel Gold race. Wout Poels, Johnny Hoogerland, Rob Ruygh en Pim Ligthart rijden een thuisrace in de Limburgse heuvels.

Naast het Nederlandse viertal brengt de formatie van ploegleider Michel Cornelisse Stijn Devolder, Björn Leukemans, Marco Marcato en Sergej Lagoetin aan de start van de enige Nederlandse voorjaarsklassier.

Leukemans finishte in 2005 als zevende, Marcato werd vorig jaar achtste.

Cornelisse rekent op een sterk optreden van zijn ploeg. "Ik heb hoge verwachtingen, we hebben een heel sterke ploeg waarvan veel renners de finale moeten kunnen rijden. Dit zal nodig zijn tegen andere sterke blokken maar daar zijn we klaar voor."

"Misschien hebben we al het geluk wat er ontbrak in San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix opgespaard tot zondag."

Thuiswedstrijd

Ligthart maakt zijn debuut in de Amstel Gold Race. Hij toonde onlangs met zijn winst in de Hel van het Mergelland aan goed uit de voeten te kunnen in de Limburgse heuvels.

Ruygh fietst een thuiswedstrijd. Zijn woning staat op minder dan 6 kilometer van de finish.

Giro

Vacansoleil-DCM maakte tevens de voorselectie van de Ronde van Italië bekend, die 7 mei begint in Venaria Reale. Bij het twaalftal vier Nederlanders, te weten Hoogerland, Martijn Keizer, Joost van Leijen en Jens Mouris.

De Italianen Matteo Carrara, Alberto Ongarato en Mirko Selvaggi, Borut Bozic (Slovenië), Sergej Lagoetin (Oezbekistan), Michal Golas (Polen), Frederik Veuchelen (België) en Maksim Belkov (Rusland) completeren de voorselectie, waarvan uiteindelijk nog drie renners zullen afvallen.