BERLIJN - 1899 Hoffenheim beëindigt na dit seizoen de samenwerking met coach Marco Pezzaiuoli. Dit maakte de Duitse club dinsdag bekend. De 42-jarige Pezzaiuoli werkt sinds begin van dit jaar bij Hoffenheim.

Hij werd na het vertrek van Ralf Rangnick gepromoveerd van assistent-trainer tot hoofdcoach. Hij tekende een contract voor 2,5 jaar.

Eigenaar Dietmar Hopp liet maandag echter al weten dat hij teleurgesteld was over de resultaten onder leiding Pezzaiuoli.

De ploeg van de Nederlanders Edson Braafheid en Ryan Babel staat na de nederlaag van zaterdag tegen Freiburg tiende in de tussenstand en behaalde twaalf punten uit twaalf duels.

Conclusie

''De situatie voor Pezzaiuoli en de club was niet makkelijk na de trainerswissel. Maar na de ontwikkelingen van de laatste weken zijn we toch tot de conclusie gekomen dat we met een andere coach het nieuwe seizoen willen ingaan'', lichtte manager Ernst Tanner het aanstaande afscheid van Pezzaiuoli toe.

Het is niet duidelijk wie de nieuwe trainer bij de club van Babel en Braafheid wordt. Holger Stanislawski van St. Pauli zou in beeld zijn voor de functie.