AMSTERDAM - Sebastian Vettel denkt dat hij niet in staat is om het Formule 1-seizoen te domineren, ondanks de twee zeges die de coureur van Red Bull Racing al op zijn naam schreef. De regerend wereldkampioen heeft een gat van 24 punten op zijn eerste achtervolger Jenson Button.

De overwinning in de Grand Prix van Maleisië kwam met een stuk minder overwicht tot stand dan Vettels zege in de openingsrace in Australië. Won hij in Melbourne nog met ruim twintig seconden voorsprong op Lewis Hamilton; in Sepang kwam Jenson Button met drie seconden achterstand een stuk dichterbij.

Vettel gaat er vanuit dat 2011 net als 2010 een spannend seizoen wordt. "Sommige mensen spraken al over brute dominantie", zegt de Duitser tegenover de Telegraph. Maar we hebben pas twee van de negentien races gewonnen. Het is duidelijk zichtbaar hoe de snelheid binnen enkele dagen kan wisselen. In Maleisië was het een stuk spannender dan in Australië."

Niet te voorspellen

De Red Bull-rijder wijst naar het door hem gewonnen seizoen 2010, waarin hij in de laatste race de titel voor de neus van de verrassend sterk teruggekomen Fernando Alonso wegkaapte. Dat ziet hij als het bewijs dat het verloop van een seizoen niet is te voorspellen.

"Kijk naar vorig jaar met Alonso. Iedereen schreef hem al af voor de titel, maar hij was de favoriet toen we de laatste race ingingen."

Omslaan

Button onderschrijft de stelling van de coureur die hem voorgaat in de titelstrijd. "Het kampioenschap ligt nog helemaal open", stelt de McLaren-coureur. "Sebastian heeft vijftig punten en daarmee een redelijk stevige voorsprong, maar we komen steeds dichterbij."

"Ik weet dat hij in de slotfase in Maleisië rustig aan deed, maar als je naar ons tempo gedurende de gehele race kijkt zijn we even snel als hem. Als hij de volgende race niet finisht en ik win, ga ik aan de leiding in het kampioenschap. Het kan deze week al omslaan."