AMSTERDAM - Oscar Freire neemt dit jaar niet deel aan de Ronde van Frankrijk. Dat zegt de 35-jarige Spanjaard van Rabobank in het nieuwe magazine van NUsport.

“Ik rijd geen Tour. Een beslissing van de ploeg, ze willen alles op Robert Gesink zetten. Ik snap ook wel dat de ploeg alles op het algemeen klassement gooit, andere teams doen dat ook”, laat Freire optekenen.

De drievoudige wereldkampioen won in zijn loopbaan vier etappes in de Tour. Bovendien nam hij drie jaar geleden de groene trui van winnaar van het puntenklassement mee naar huis.

Klassiekers in de zomer

“De Tour is de saaiste wedstrijd van het jaar. In de vlakke etappes heb je een ontsnapping en dan een sprint. In de bergetappes rijden elke keer dezelfde renners vooruit. De Ronde van Vlaanderen, dat is een echte wedstrijd.”

“Het zou de sport ten goede komen als de klassiekers in de zomer verreden worden. De Tour krijgt namelijk vooral veel aandacht omdat er op sportgebied verder niks anders in de zomer gebeurt.”

Het volledige interview met Freire staat deze week in het magazine van NUsport. Het nummer ligt vanaf dinsdag in de winkels en is online bestelbaar.